Wilt u Indonesisch leren koken? De oeroude kennis van Molukse ingrediƫnten leren gebruiken?

Kom naar de workshops van chefkok Chesron Nanuru.

Waarom is Chesron uniek?

Koken vult op de Molukken een belangrijk deel van de dag. De inheemse kooktraditie is tot op de dag van vandaag behouden gebleven op de eilanden van Indonesiƫ. Ook door de Indonesische bevolking die na de oorlog in Nederland is komen wonen, is de kennis van de Indonesische keuken tot nu toe behouden gebleven, maar het is duidelijk dat Westerse invloeden de Indonesische kooktraditie verdringen.

 

Chesron Nanuru heeft van zijn oma en zijn moeder het koken op Molukse wijze geleerd. Hij heeft als chef-kok van Senang Makan op de Teteringse dijk in Breda met zijn Molukse gerechten bekendheid verworven in heel Nederland.

 

Chesron wil de kennis van Moluks koken overdragen. Het is zo belangrijk dat die originele kookwijze behouden blijft in Nederland.

Daarom heeft Chesron Nanuru de volgende workshops Indonesisch koken ontwikkeld, op locatie of in Breda.

Scroll verder om op deze pagina de agenda te bekijken.

indonesisch koken chef chesron

Workshops

Workshop Basis Indonesisch koken

omgaan met kruiden

Tijdens deze workshop leer je samen een luxe rijsttafel maken.

Workshop Vegetarisch koken

vegetarisch koken senang makan

Leer koken met groente, tofu en tempeh en vis.

Een belangrijke techniek is het maken van bumbu’s.

Workshop stoofgerechten maken

We maken Rendang Padan, Ayam Smoor en Babi Kecap.

Workshop BBQ

bbq senang makan

Tijdens deze kookworkshop leer je samen Indonesisch BBQ-en

Agenda

Mei 2025

Zondag 4 mei 2025. Kookworkshop Rijsttafelen.

VOL

Zondag 25 mei Kookworkshop BBQ

Juni 2025

Zondag 1 juni Kookworkshop Rijsttafelen

VOL

Zondag 29 juni Kookworkshop BBQ