Wilt u Indonesisch leren koken? De oeroude kennis van Molukse ingrediƫnten leren gebruiken?

Kom naar de workshops van chefkok Chesron Nanuru.

Waarom is Chesron uniek?

Koken vult op de Molukken een belangrijk deel van de dag. De inheemse kooktraditie is tot op de dag van vandaag behouden gebleven op de eilanden van Indonesiƫ. Ook door de Indonesische bevolking die na de oorlog in Nederland is komen wonen, is de kennis van de Indonesische keuken tot nu toe behouden gebleven, maar het is duidelijk dat Westerse invloeden de Indonesische kooktraditie verdringen.

 

Chesron Nanuru heeft van zijn oma en zijn moeder het koken op Molukse wijze geleerd. Hij heeft als chef-kok van Senang Makan op de Teteringse dijk in Breda met zijn Molukse gerechten bekendheid verworven in heel Nederland.

 

Chesron wil de kennis van Moluks koken overdragen. Het is zo belangrijk dat die originele kookwijze behouden blijft in Nederland.

Daarom heeft Chesron Nanuru de volgende workshops Indonesisch koken ontwikkeld, op locatie of in Breda.

Scroll verder om op deze pagina de agenda te bekijken.

indonesisch koken chef chesron

Workshops

Workshop Basis Indonesisch koken

omgaan met kruiden

Tijdens deze workshop van drie uur leer je diverse technieken als wokken, frituren, omgaan met verse kruiden en droge kruiden. Natuurlijk bestaat de workshop voor een belangrijk deel uit proeven tijdens het koken

Workshop Vegetarisch koken

vegetarisch koken senang makan

Leer koken met groente, tofu en tempeh en vis.

Een belangrijke techniek is het maken van bumbu’s.

Workshop stoofgerechten maken

We maken Rendang Padan, Ayam Smoor en Babi Kecap.

Workshop BBQ

bbq senang makan

Je leert grillen. We gaan Sambal maken en marinades voor de diverse vlees- en visgerechten.

Agenda

Hieronder zijn diverse workshops terug te vinden.

De inloop voor de workshops op vrijdag is 17.30 uur. Om 18.00 start de daadwerkelijke workshop. De workshop eindigt om 22.00 met een uitloop tot 22.30 uur.

De inloop voor de workshops op zondag is 12.30 uur. Om 13.00 start de daadwerkelijke workshop. De workshop eindigt om 17.00 met een uitloop tot 17.30 uur.

November 2024

Zondag 10 nov Rijsttafelen. Maak kennis met Indonesisch koken.

Zondag 24 nov Fusion Indonesisch Kerstdiner Rakus Magazine

Verras uw gasten met een mooi kerstdiner met een mix van gerechten uit het Indonesische en Franse keuken.

VOL

December 2024

Zondag 8 december Rijsttafelen. Maak kennis met Indonesisch koken.

Zondag 15 dec Rijsttafelen, Maak kennis met Indonesisch koken.